Kosti z parmské šunky pro psy

Živá potravina

Naše kosti jsou syrové (živá potravina). Parmská šunka s kostí nejprve zraje 100 dní v chladící místnosti při teplotě 3–5 °C. Pak následuje 10–12 měsíců sušení přirozeným mořským vzduchem. Proto jsou tyto kosti s kousky parmské šunky zdravým pamlskem, prima hračkou nebo doplňkem syrové stravy BARF.

 

Jak vzniká parmská šunka Santaniello

Plemena, oblasti a chov

Originální Italská parmská šunka Santaniello se vyrábí z prasat plemen Large White, Landrance a Duroc chovaných v přirozených chovech Italských regionů Emilia-Romagna, Benátsko, Lombardie, Piemont, Molise, Umbrie a Toskánsko. V době porážky musí být prasata starší než 9 měsíců a vážit nejméně 150 kg.

Nasolení mořskou solí

Po porážce jsou vepřové kýty jen lehce nasoleny organickou mořskou solí. Ve srovnání s ostatními druhy šunky jiných výrobců je pro výrobu použito jen malé množství soli z italského moře, a to dodává parmské šunce Santaniello mimořádně jemnou chuť.

100 dní v chladící místnosti

Po nasolení je parmská šunka Santaniello 100 dní v chladící místnosti při teplotě 3–5 °C. Během této doby šunka odpočívá, zraje a přijme správné množství soli. Současně během těchto 100 dní ztratí maso část vody a hmotnosti. Nakonec se sůl z povrchu šunky smyje.

12 měsíců sušení mořským vzduchem

Následně se kýty zavěsí k sušení přirozeným mořským vzduchem na dobu 10–12 měsíců do skladových hal. V halách s protilehlými okny pak kolem šunky neustále proudí vzduch. To zajistí unikátní chuť parmské šunky a zároveň ji dále vysouší. Aby se zabránilo přesušení, jsou kýty v místě řezu namazány směsí syrového sádla a mořské soli.

Expertní test koňskou kostí

Po sušení a dozrání je parmská šunka zkoušena nezávislým expertem tak, že je propíchnuta na pěti pevně daných místech špičatou koňskou kostí. Tou se posuzuje především vůně a konzistence parmské šunky. Jestliže šunka zkouškou projde, získá značku – korunu vévodů z Parmy, čímž se stává pravou parmskou šunkou.

Mořská sůl podporuje zdraví

Díky velmi dlouhému, šetrnému zrání a sušení pronikne mořská sůl svalovinou také do kostí. Organická mořská sůl z kostí parmské šunky tak doplňuje hodnotné minerální látky a širokou škálu stopových prvků, které právě v organické podobě umí organismus zvířat využít.

 

Zobrazit celý text

Produkty, které pomáhají

  • Kost z parmské šunky Gambino

    Syrová kost z originální parmské šunky Santaniello Gambino. Jde o holou kost s kůží (jen s malým množstvím masa) Kost z parmské šunky Gambino je čistě přírodní vakuově balený ...
    Dostupnost: Skladem 9 Ks
  • Kost z parmské šunky Jumbo

    Syrová stehenní a holenní kost s kolenním kloubem z originální parmské šunky Santaniello Jumbo. Na kostech a kloubech jsou kousky neořezané syrové, vzduchem sušené parmské šunky (maso). ...
    Dostupnost: Skladem 61 Ks
  • Kost z parmské šunky Femore (Grande)

    Syrová stehenní kost s kolenním kloubem z originální parmské šunky Santaniello Femore Grande. Na kosti a na kloubech jsou kousky neořezané syrové, vzduchem sušené parmské šunky (maso). ...
    Dostupnost: Skladem 19 Ks
  • Kost z parmské šunky Tibia (Medium)

    Syrová stehenní kost z originální parmské šunky Santaniello Tibia Medium s jedním kloubem. Na kosti jsou kousky neořezané syrové, vzduchem sušené parmské šunky (maso). Kost z ...
    Dostupnost: Skladem 121 Ks
  • Kotník z parmské šunky Gambetto (kusanec)

    Syrový kotníkový kloub z originální parmské šunky Santaniello Gambetto Brocken (kusanec). Produkt obsahuje kost, chrupavky, Achillovu šlachu a kůži. Kotník z parmské šunky Gambetto ...
    Dostupnost: Skladem 10 Ks
  • Kost z parmské šunky Anchetta (masová mušle)

    Syrová křížová masitá kost z originální parmské šunky Santaniello Anchetta Fleischmuschel (masová mušle). Produkt klínovitého tvaru obsahuje kusy sušené parmské šunky (masa), kost a ...
    Dostupnost: Skladem 56 Ks



Obl íbené