Řepný mix - 100% bez obilnin

100 % čistě zeleninová příloha bez obilnin je vhodná také pro psy a kočky alergické na obilniny. Zelenina Lunderland byla sušena tlakem v suché horké páře


Složení: Brambory, pastiňák, krmná řepa, mrkev, tuřín, cuketa, dýně, celer.


Jakostní znaky: Vlhkost 7,82 % • hrubý protein 10,3 % • hrubý tuk 1,1 % • hrubá vláknina 7,5 % • hrubý popel 5,6 % • škrob 27,9 % • vápník 0,16 % • fosfor 0,29 %.


Ráda Vám poradím

Název produktu
Cena s DPH
Skladem
Množství
Košík
Oblíbené
Obj. číslo
Řepný mix  - 100% bez obilnin 500 g
Řepný mix - 100% bez obilnin 500 g
144 Kč
18 ks
ks

90007
Řepný mix  - 100% bez obilnin 1 kg
Řepný mix - 100% bez obilnin 1 kg
251 Kč
12 ks
ks

90008
Řepný mix  - 100% bez obilnin 5 kg
Řepný mix - 100% bez obilnin 5 kg
1 159 Kč
3 ks
ks

90009

Rámcové doporučení denní dávky

Dávkování pro psy

  • Štěňata: cca 80 % masa a 20 % namočené přílohy.
  • Dospělí psi: cca 70 % masa a 30 % namočené přílohy.
  • Starší psi: 60 % masa a 40 % namočené přílohy.

Dávkování pro kočky

  • Mladé kočky: cca 90 % masa a 10 % namočené přílohy.
  • Dospělé kočky: cca 80 % masa a 20 % namočené přílohy.

Obecně k dávkování

Do poloviny čajového hrnku o objemu 250 ml se vejde cca 50 g suchých vloček nebo sušené zeleniny. Přidáním 125 ml vody získáme cca 175 g hotové přílohy. Pro přípravu 100 g hotové přílohy potřebujeme cca 20 g vloček nebo sušené zeleniny a cca 70 ml vody. Objem po namočení je cca dvojnásobný.


Doporučení k přípravě a podávání

  • Sušenou zeleninu nebo vločky zalijeme stejným objemem vody (například šálek zeleniny a šálek vody).
  • Pro zachování bioaktivních látek, zejména enzymů a vitamínů zaléváme vodou o teplotě max. 50 °C.
  • Doba namáčení 15–30 minut. Namočenou zeleninu spotřebujeme do 3 hodin (pak může zkysnout).
  • Pro zvýšení stravitelnosti je vhodné namočenou zeleninu rozmixovat nebo zmrazit a rozmrazit.
  • K lepšímu příjmu vitamínů (a také pro ochucení) doporučujeme přidat čajovou lžičku krmného oleje
  • Hotovou přílohu vmícháme do krmiva (suché hotové, mleté syrové nebo mírně povařené maso).

 

K obsaženým složkám

Brambory

jsou nutričně a biologicky velice hodnotné. Jsou v nich obsaženy téměř všechny důležité minerální látky a stopové prvky (mj. hořčík, vápník, fosfor, zinek, železo, kobalt, fluór, měď; vitamín C, B, niacin, kyselina listová a pantotenová). Vysoká hladina draslíku a nízká hladina sodíku mají dobrý vliv na kardiovaskulární systém. Jsou nízkokalorické, bohaté na škrob a živiny, obsahují hodnotné rostlinné bílkoviny.

Mrkev

je jednou z nejzdravějších kořenových zelenin. Je zásobárnou cenných biolátek; obsahuje betakaroten, „předstupeň“ vitamínu A. Dále obsahuje selen, jeden z nejdůležitějších prvků imunitního systému, který je jádrem enzymu glutathionperoxidázy, chránícího tělesné buňky před volnými radikály. V mrkvi se nachází také vitamíny D, E, K, éterické oleje, vláknina a velké množství cukru (především lehce stravitelné glukózy), lecitin, draslík, vápník, vodík, hořčík, železo, měď, fosfor, jód a kobalt. Mrkev posiluje sliznice v těle, aktivuje látkovou výměnu, zastavuje proces stárnutí, podporuje růst srsti, kvalitu pokožkyzlepšuje vidění, posiluje krevní oběh.

Cuketa

je nízkokalorická zelenina s příznivým obsahem vitamínů, a také vápníku s fosforem. Je bohatá na karoteny a hořčík, což je ideální jako zdroj impulzů pro látkovou přeměnu z buněčných jader. Pomáhá zvyšovat výkon mozku a schopnost soustředění, uklidňuje a stimunuje nervy, zlepšuje celkovou výkonnost, imunitní systém a všechny sliznice v těle. Pomáhá odstraňovat ochablost střev.

Dýně

je bohatá na vlákninu, povzbuzuje tedy trávení. Díky vláknině se také vážou a vylučují toxiny, stejně jako žlučové látky a tukové substance. Dýně obsahuje vitamíny a minerály v optimálním souladu a poměru pro látkovou výměnu: měď, železo, hořčík nebo draslík, vitamín A. Dýně také působí močopudně, pomáhá při chorobách ledvin a prostaty, posiluje imunitní systém.

Celer

obsahuje silice, které mají řadu prospěšných vlastností – rozpouštějí hlen, ovlivňují vylučování vody z těla, stimulují zvýšenou tvorbu kyseliny solné v žaludečních šťávách. Éterické oleje v celeru jsou ostré, působí také na sliznice a ve střevech antibakteriálně a antimykoticky. Celer pomáhá léčit trávicí poruchy, zlepšuje střevní peristaltiku, dezinfikuje a stimuluje sliznice, které uvolňuje při kašli, rýmě a nachlazení, aktivuje metabolizmus sacharidů, je močopudný. Také posiluje nervy a mozek, dodává živiny důležité pro zdravou kůži, oči a vlasy.

Zákaznící také kupují

Obl íbené