Sušená rajčata 100 g

Krmná surovina k BARFu, zdroj přírodních antioxidantů.

 

Ochrana buněk – Rajčata Lunderland jsou nejprve nakrájena na menší kousky a teprve potom se šetrně suší, tak aby bylo zachováno co nejvíce živin. Rajčata obecně jsou bohatá na přírodní antioxidanty, které jsou důležité pro ochranu buněk: posilují vnitřní buněčnou strukturu, chrání a posilují sliznice.

 

Výhody rajčete – Rajčata obsahují např. velké množství vitamínů, stejně jako minerály a stopové prvky jako je draslík a sodík, vápník, železo, fosfor, nebo např. hořčík; dále také karotenoidy, důležité pro ochranu a stabilizaci membrány tělesných buněk a v buňkách uložené organely.

 

Původ rajčat – Šťavnaté plody pěstovali už Mayové a do Evropy je přivezli španělští mořeplavci. Rajčata jsou v jistém ohledu zdravější než například jablka. Mají málo kalorií, tuků a žádný cholesterol. Jsou zdrojem vlákniny, minerálních látek, jako je draslík a sodík, a vitaminů skupiny A, B a C.


Ráda Vám poradím

Název produktu
Cena s DPH
Skladem
Množství
Košík
Oblíbené
Obj. číslo
Sušená rajčata 100 g
Sušená rajčata 100 g
86 Kč
9 ks
ks

90043

Jakostní znaky

Hrubý protein: 15,53 % • hrubý tuk: 1,8 % • hrubá vláknina: 11,4 %.

 

Rámcové doporučení denní dávky

Dávkování pro psy

  • Štěňata: cca 80 % masa a 20 % namočené přílohy.
  • Dospělí psi: cca 70 % masa a 30 % namočené přílohy.
  • Starší psi: 60 % masa a 40 % namočené přílohy.

Dávkování pro kočky

  • Mladé kočky: cca 90 % masa a 10 % namočené přílohy.
  • Dospělé kočky: cca 80 % masa a 20 % namočené přílohy.

Obecně k dávkování

Do poloviny čajového hrnku o objemu 250 ml se vejde cca 50 g suchých vloček nebo sušené zeleniny. Přidáním 125 ml vody získáme cca 175 g hotové přílohy. Pro přípravu 100 g hotové přílohy potřebujeme cca 30 g vloček nebo sušené zeleniny a cca 70 ml vody. Objem po namočení je cca dvojnásobný.

 

Doporučení k přípravě a podávání

  • Sušenou zeleninu nebo vločky zalijeme stejným objemem vody (například šálek zeleniny a šálek vody).
  • Pro zachování bioaktivních látek, zejména enzymů a vitamínů zaléváme vodou o teplotě max. 50 °C.
  • Doba namáčení 15–30 minut. Namočenou zeleninu spotřebujeme do 3 hodin (pak může zkysnout).
  • Pro zvýšení stravitelnosti je vhodné namočenou zeleninu rozmixovat nebo zmrazit a rozmrazit.
  • K lepšímu příjmu vitamínů (a také pro ochucení) doporučujeme přidat čajovou lžičku krmného oleje.
  • Hotovou přílohu vmícháme do krmiva (suché hotové, mleté syrové nebo mírně povařené maso).

 

Výrobce: Lunderland-Tierfutter GmbH, Altmärker Str. 1, 29410 Salzwedel – OT Brietz, info@lunderland.de , Germany

Distributor: Baron Ústí nad Labem, s.r.o., V Přírodě 1025/10, 40001 Ústí n/L

Výrobce a distributor

 

Příbuzné zboží