Sušený špenát 100 g

Krmná surovina k BARFu, bohatá na proteiny a vlákninu.

 

Biologická hodnota – „Špenát Lunderland“ se čerstvý nařeže na malé plátky a teprve pak se suší. Tato listová zelenina má vysokou výživovou hodnotu, a díky šetrnému sušení je mnoho vitálních látek, běžně obsažených v čerstvém špenátu, zachováno.

 

Vitamíny a minerály – Obsahuje hodně vlákniny, vitamínů a minerálů, ve vysokých koncentracích karotenoidy (i beta-karoten a provitamin A) a karotenový pigment, který působí antioxidačně. Dále také lutein, B-komplex, vitamin C, železo a draslík. Je zdrojem přírodního vitamínu K, důležitého pro správnou srážlivost krve.

 

Původ špenátu – Špenát byl původně kultivován v jihozápadní Asii, patrně v Persii. První recepty, ve kterých se používal, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. Má čtyřikrát více betakarotenu než brokolice, vykazuje vysoké hodnoty kyseliny listové. Proto je často vyhledáván při očistě jater, vysokém krevním tlaku, anemii či zácpě.


Ráda Vám poradím

Název produktu
Cena s DPH
Skladem
Množství
Košík
Oblíbené
Obj. číslo
Sušený špenát 100 g
Sušený špenát 100 g
81 Kč
10 ks
ks

90042

Analytické složky a obsahy

Hrubý protein 28,6 % • hrubá vláknina 29,3 %.

 

Rámcové doporučení denní krmné dávky

Dávkování pro psy

  • Štěňata: cca 80 % masa a 20 % namočené přílohy.
  • Dospělí psi: cca 70 % masa a 30 % namočené přílohy.
  • Starší psi: 60 % masa a 40 % namočené přílohy.

Dávkování pro kočky

  • Mladé kočky: cca 90 % masa a 10 % namočené přílohy.
  • Dospělé kočky: cca 80 % masa a 20 % namočené přílohy.

Obecně k dávkování

Do poloviny čajového hrnku o objemu 250 ml se vejde cca 50 gramů suchých vloček nebo sušené zeleniny. Přidáním 125 ml vody získáme cca 175 gramů hotové přílohy. Pro přípravu 100 gramů hotové přílohy potřebujeme cca 30 gramů vloček nebo sušené zeleniny a cca 70 ml vody. Objem po namočení je cca dvojnásobný.

Doporučení k přípravě a podávání

  • Sušenou zeleninu nebo vločky zalijeme stejným objemem vody (například šálek zeleniny a šálek vody).
  • Pro zachování bioaktivních látek, zejména enzymů a vitamínů zaléváme vodou o teplotě max. 50 °C.
  • Doba namáčení 15–30 minut. Namočenou zeleninu spotřebujeme do 3 hodin (pak může zkysnout).
  • Pro zvýšení stravitelnosti je vhodné namočenou zeleninu rozmixovat nebo zmrazit a rozmrazit.
  • K lepšímu příjmu vitamínů (a také pro ochucení) doporučujeme přidat čajovou lžičku krmného oleje.
  • Hotovou přílohu vmícháme do krmiva (suché hotové, mleté syrové nebo mírně povařené maso).

 

Zařazení podle legislativy: Krmná surovina pro psy a kočky.

 

Výrobce: Lunderland-Tierfutter GmbH, Altmärker Str. 1, 29410 Salzwedel – OT Brietz, info@lunderland.de , Germany

Distributor: Baron Ústí nad Labem, s.r.o., V Přírodě 1025/10, 40001 Ústí n/L

Příbuzné zboží



Obl íbené