Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu

Historie, recepty a přínosy kvašení jako nejzdravější způsob zpracování a konzervace léčivé stravy.

 

O autorovi – Karel Machala je publicista a překladatel v oborech ekonomiky a nekonvenční medicíny se zaměřením na souvislosti mezi výživou a zdravím. Je v Čechách kompetentním expertem na kvašení živých potravin. Sleduje novinky o netoxických a neinvazivních metodách v lékařství. Zajímá se o asijské kultury. www.karelmachala.cz

 

Zdravá konzervace – Kvašení (fermentování) je proces podobný trávení, při kterém se štěpením množí živiny, příznivé bakterie (probiotika) a enzymy. Kvašení zeleniny, ovoce a zelených listů je nejzdravější způsob zpracování a konzervace živé, lehce stravitelné léčivé stravy.

 

Chuťové variace – Kvašená zelenina je tisíce let známá tradiční potrava mnoha národů. Zapomenutá forma zpracování se vrací do jídelníčku lidí, kteří chtějí upevnit své zdraví. Objevují se také gurmáni hledající chuťové zpestření, protože štěpením syrové potravy při kvašení vznikají delikátní chuťové variace.

 

Recepty a účinky – Kniha je protkaná recepty ze všech koutů světa, zábavnými perličkami, příslovími, historií. Velmi pečlivě zpracované informace provází kvašení potravin od A do Z (ucelené dílo). Představuje nespočetné možnosti a variace kvašení a léčivé účinky fermentované zeleniny a ovoce.


Ráda Vám poradím

Název produktu
Cena s DPH
Skladem
Množství
Košík
Oblíbené
Obj. číslo
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
235 Kč
5 ks
ks

364824

Obsah knihy Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu

1. Význam a historie probiotických salátů

Dvacet důvodů pro domácí výrobu probiotických salátů
Bez domácí výroby to (zatím) nepůjde
Historie fermentace (nejen) zeleniny

 

2. Zeměpisný exkurz po světě probiotických salátů

KOREA: Kimčchi – jednička mezi saláty
JAPONSKO: Tsukemono – barevné hrátky na talíři
EVROPA: Probiotické saláty našeho kontinentu
OSTATNÍ SVĚT: Probiotické saláty ve všech koutech

 

3. Mikrosvět probiotických kultur a fermentace

Metody fermentace zeleniny
Proč fermentovat raději bez soli
Co se děje během fermentace zeleniny
Tři skupiny fermentačních bakterií
Ovlivňování přítomnosti mikroorganismů
Jak nejlépe zabydlet probiotika v našich střevech
Probiotické kultury a jejich vlastnosti
Když se dílo nezdaří

 

4. Fermentace a výživa

ENZYMY: Dvojitá dávka dobíjí baterky
Organické kyseliny v probiotických salátech
Vitaminy, minerálie a další živiny v probiotických salátech
Syrová strava, uzdravuje, vařená jen udržuje naživu
Fermentací proti antiživinám a toxinům

 

5. Suroviny probiotických salátů

Základní, vedlejší a dochucovací suroviny probiotických salátů

  • Zelenina a ovoce
  • Mořské řasy a suchozemské divoké rostliny
  • Koření a další dochucovadla
  • Med jako fermentační médium

 

6. Probiotické saláty v praxi

Recepty na probiotické saláty
Subjektivní žebříček nejlepších probiotických salátů