Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
Kód: 364824Detailní popis produktu
Obsah knihy Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
1. Význam a historie probiotických salátů
Dvacet důvodů pro domácí výrobu probiotických salátů
Bez domácí výroby to (zatím) nepůjde
Historie fermentace (nejen) zeleniny
2. Zeměpisný exkurz po světě probiotických salátů
- KOREA: Kimčchi – jednička mezi saláty
- JAPONSKO: Tsukemono – barevné hrátky na talíři
- EVROPA: Probiotické saláty našeho kontinentu
- OSTATNÍ SVĚT: Probiotické saláty ve všech koutech
3. Mikrosvět probiotických kultur a fermentace
- Metody fermentace zeleniny
- Proč fermentovat raději bez soli
- Co se děje během fermentace zeleniny
- Tři skupiny fermentačních bakterií
- Ovlivňování přítomnosti mikroorganismů
- Jak nejlépe zabydlet probiotika v našich střevech
- Probiotické kultury a jejich vlastnosti
- Když se dílo nezdaří
4. Fermentace a výživa
- ENZYMY: Dvojitá dávka dobíjí baterky
- Organické kyseliny v probiotických salátech
- Vitaminy, minerálie a další živiny v probiotických salátech
- Syrová strava, uzdravuje, vařená jen udržuje naživu
- Fermentací proti antiživinám a toxinům
5. Suroviny probiotických salátů
- Základní, vedlejší a dochucovací suroviny probiotických salátů
- Zelenina a ovoce
- Mořské řasy a suchozemské divoké rostliny
- Koření a další dochucovadla
- Med jako fermentační médium
6. Probiotické saláty v praxi
- Recepty na probiotické saláty
- Subjektivní žebříček nejlepších probiotických salátů
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.