Škola živé stravy – vitariánství

Abeceda výživy a její směry. Průvodce vitariánstvím k přirozenému zdraví + příběhy českých průkopníků a kuchařka živé stravy.

 

O autorce – Paní Anna Hýžová byla nejprve učitelkou v mateřské škole a pak pracovala v reklamě. Po zdravotním problému se zajímala o živou stravu, která jí uzdravila. Pak poznala co je jejím životním poslání na zemi a začala zkušenosti předávat lidem prostřednictvím této knihy a pořádáním seminářů. www.ziva-strava.cz

 

Změna myšlení – Pokud bychom změnili jen obsah talíře a nehledali příčiny problémů v poselstvích života, byla by naše cesta neúplná. Pouze živá strava nás neuzdraví, záleží i na myšlenkách, které nás k životu přivádí, či odvádí, o vnitřní harmonii či disharmonii, které (stejně jako výživa) ovlivňují náš zdravotní stav.

 

Inspirace dětmi – Kdybychom se nechali inspirovat dětmi, těžko bychom měli na talíři mrtvé maso a hranolky. Měli bychom tam jen potraviny pro zdravý život >> krásně barevné ovoce, voňavé bylinky, semínka a ořechy. Žel obvykle lidé chodí s dětmi do supermarketů, kde kupují krásné obaly, protože věří reklamám na mrtvé potraviny.

 

Změna je život – Cílem autorky je inspirace ke změně našich zvyků ve výživě a myšlení. Uvědomit si, co naše zdraví a životy ovlivňuje, a co je pro „Cítit se lépe“ důležité. Dodržovat zdraví škodlivé zvyky, jako například tradiční vaření, smažení nebo pečení, znamená přitakat NE-MOCI >> změnit zvyky znamená přitakat ŽIVOTU.

 


Ráda Vám poradím

Název produktu
Cena s DPH
Skladem
Množství
Košík
Oblíbené
Obj. číslo
Škola živé stravy – vitariánství
Škola živé stravy – vitariánství
248 Kč
5 ks
ks

364823

Obsah knihy Škola živé stravy

Úvod

Pohled na některé přírodní léčebné systémy, výživové směry a jejich filozofie

  • Sedm úrovní stravování
  • Pohled do Ájurvédy
  • Pohled do Tradiční čínské medíny (TČM)
  • Makrobiotika
  • Vegetariánství
  • Veganství
  • Vitariánství
  • Fruitariánství
  • Fruktariánství
  • Liquidariánství
  • Brethariánství - Inedia
  • Stravování podle krevních skupin

Co všechno ovlivňuje náš život a náše zdraví

  • Trávicí leukocytóza
  • Enzymy – zdroj života
  • Trávicí enzymy
  • Enzymové inhibitory
  • Chlorofyl
  • Bílkoviny
  • Aminokyseliny
  • Sacharidy
  • Cukr dnešní doby a jeho přínos?
  • Tuky

Co nás obklopuje a co je pro nás životně důležité

  • Voda
  • Divoké byliny, stromy a posvátno
  • Divoké byliny
  • Stromy
  • Tráva
  • Bylinky
  • Bylinková Maruška

 

  • Člověk v přírodě
  • Dar moudrosti
  • Energie potravin

 

  • Proč jíme stále to, co jíme?
  • Než začneme jíst
  • Jídlo na talíři
  • Problém obezity

Život s živou stravou

  • Co tedy vlastně jím?
  • Klíčení rostlin
  • Čtvero ročních období aneb Co kdy jíst
  • Jaké potřebuji přístroje
  • Ovocné a zeleninové šťávy
  • Jablečná šťáva
  • Zelná šťáva
  • Rajčatová šťáva
  • Kombinovat, či nekombinovat ovocné a zeleninově šťávy?
  • Odšťavňovače

Jak nám prospívají/neprospívají dnešní potraviny

  • Chléb, obiloviny a mouka
  • Obiloviny v živé stravě
  • Sója – luštěnina
  • GMO sója a další potraviny

Potraviny, které nejčastěji jím a používám v naší kuchyni

  • Mrkev
  • Avokádo - plod hruškovce přelahodného
  • Semínka a ořechy
  • Sladidla
  • Koření
  • Kurkuma
  • Zázvor

 

  • Životní minima

 

  • Vitariánství jako Cesta
  • Naslouchání vlastnímu tělu
  • Svět bez hranic
  • O mysli
  • Dar zrcadla
  • Dar jednoho dne
  • Životní role člověka
  • Doslov

 

Příběhy
Recepty
Škola živé stravy

Použitá literatura

Obl íbené