Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy

Lékař a otec syrových šťáv shrnuje v knize 70 let praxe v léčení živou stravou. Dožil se 116 let. Šťávové recepty na konkrétní nemoci.

 

O autorovi – Doktor Norman Walker je otec ovocných a zeleninových šťáv, uznávaný lékař a odborník udávající směr zdravého životního stylu. V plném zdraví se dožil 116 let a i v tomto věku byl aktivní. Psal knihy, zahradničil a jezdil na kole. Byl příkladem toho, jak správnou výživou, myšlením a péčí o tělo udržet zdraví.

 

Rychlá stravitelnost – Čerstvě vylisované šťávy z ovoce a zeleniny jsou rychle stravitelné, což šetří energii trávení. Proto jsou šťávy vhodné pro rychlé doplnění energie živin (zejména při nemoci), před a po větší zátěži či sportu. V přiměřeném množství jsou šťávy jako výživný nápoj přínosem pro každého >> posilují zdraví.

 

Enzymy, vitamíny – Dále doktor Walker zdůrazňuje, že šťávy a ostatní potrava musí být syrové. Jen tak obsahují živé enzymy a vitamíny. Varuje před šťávami a džusy z obchodů, které jsou konzervovány pasterizací (ohřev na 60 až 90 ºC), protože ohřev nad 42 ºC degraduje životní energii potravin a zabíjí enzymy + vitamíny.

 

Šťávou proti nemoci – Přínosem autora je také popis šťáv z jednotlivých druhů ovoce a zeleniny a jejich kombinace pro léčení konkrétních zdravotních potíží a nemocí. Tyto léčebné šťávové recepty jsou výsledkem 70 let intenzívního výzkumu, který doktor Walker provedl ve spolupráci s MUDr R. D. Popem.

 


Ráda Vám poradím

Název produktu
Cena s DPH
Skladem
Množství
Košík
Oblíbené
Obj. číslo
Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy
248 Kč
4 ks
ks

364826

Obsah knihy Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy

  • Předmluva
  • Seznam šťáv


Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy

  • Enzymy
  • Zdraví je předpoklad spokojeného života
  • Proč nejíst ovoce a zeleninu vcelku?
  • Vařená potrava
  • Moje první šťáva z karotky
  • Šťávy nejsou koncentrované potraviny
  • Ochrana před pesticidy a postřikovými látkami
  • Kolik šťávy můžeme vypít


Šťávy – použití a užitek

Alfalfa-šťáva • Mořské řasy • Šťáva z ananasu • Jablečná šťáva • Pomerančová šťáva • Meruňková šťáva • Šťáva z bobulovin • Hrušková šťáva • Šťáva z endivie • Šťáva ze zelených fazolí • Šťáva z řeřichy potoční • Šťáva z fenyklu • Šťáva z grapefruitů • Šťáva z kapusty • Šťáva z okurek • Rybízová šťáva • Šťáva z plodů kaki • Draslíková směs • Šťáva z karotky • Šťáva z karotky, červené řepy a okurek • Šťáva z karotky, červené řepy a kokosového ořechu • Bramborová šťáva • Třešňová šťáva • Šťáva ze zelí • Šťáva z hlávkového salátu • Šťáva z česneku • Šťávy z lociky • Šťáva z pórku • Šťáva z pampelišky • Šťáva z melounů • Šťáva z křenu • Šťáva z nektarinek • Kyselina šťavelová • Šťáva z plodů papáji • Šťáva ze zelené papriky • Šťáva z pastináku • Šťáva z petržele • Šťáva z broskví • Šťáva ze švestek • Šťáva z různých druhů ředkviček • Šťáva z rebarbory • Šťáva z růžičkové kapusty • Šťáva z červené řepy • Šťáva z kyselého zelí • Šťáva ze šťovíku • Šťáva z celeru • Šťáva z listů hořčice • Šťáva z chřestu • Šťáva ze špenátu • Šťáva z tuřínu • Šťáva z rajských jablíček • Šťáva z topinamburů (slunečnice hlíznatá) • Šťáva z hroznu • Citronová šťáva • Šťáva z cibule •

  • Nachlazení
  • Žlázy s vnitřní sekrecí
  • Ocet
  • Mléko
  • Přirozený porod
  • Pomohou šťávy při hojení kostí?
  • Na co bychom měli dávat pozor


Léčebné použití při určitých nemocech

  • Recepty


Choroby a recepty


Obsah vitálních látek v ovocných plodech


Obsah vitálních látek v zelenině

 

  • Literatura
  • O autorovi
  • Věcný rejstřík chorob
Obl íbené