Příčiny nemocí >> Výživa & Mysl

Nemoc je projev Přetížení a Nedostatku >> Příčinou je Mrtvá strava + Závist místo Lásky.

Vítejte v článku přírodní lékárny „Příčiny nemocí“. Z pohledu přirozeného zdraví definujeme nemoc jako projev Přetížení organismu (kyselé odpady) a Nedostatku (chybějící živiny). Vedle negativního myšlení (Závist místo Lásky) jsou hlavní Příčinou Nemocí Horkem Degradovaná Jídla (Mrtvá Strava), která ve střevě tvoří nános kyselých odpadů. Tento hnijící nános, který je živnou půdou pro Bakterie a Plísně prostupuje do těla. Toxicita těchto kyselých odpadů poškozuje funkce organismu s následkem nemoci. Související článek >> Zdravá výživa podle šimpanzeZdroj >> Knihy o zdraví.
 

Přejeme získání přínosných informací vedoucích k upevnění zdraví.

Obsah článku

1. Příčiny civilizačních nemocí & Co organismus přetěžuje

2. Zákon minima pro zaopatření organismu & Nedostatek snižuje výkon

3. V potravinách chybějí živiny & Šetří se na péči o půdu

4. Přirozená strava je pouze syrová & Živé buňky potřebují živou potravu

5. Úlohy orgánů látkové výměny & Játra mají krom detoxikace další funkce

6. Zvýšený příjem nepřírodních látek & Přetížená játra omezují další funkce

7. Zlenivění a zanesení střev & Vařená jídla nemají strukturu ani vlákninu

8. Množí se škodlivé bakterie & Ze střeva přichází plíživá smrt

9. Kožní problémy jsou následek detoxikace kůží & Tělo je jako přetékající popelnice

10. Pomoc při rozhodování & Návrat k přírodě je cesta správným směrem

11. Pomohl Vám článek & Chcete nás podpořit?

1. Příčiny nemocí & Co organismus přetěžuje

a) Nesprávná životospráva

Pro upevnění zdraví je potřeba Zlepšit Životosprávu a začít o sebe pečovat >>  MÍT se RÁD. Láska k sobě začíná hledáním informací co pro své tělo a mysl mohu udělat, abych se Cítil Lépe. Faktory níže představují hlavní příčiny přetěžování a nedostatku s následky Ubývání Životní Energie, které se projevují Zdravotními problémy a později Nemocí. Největší zátěž představuje Nezdravá výživa / Negativní myšlení a další, níže popsané sebepoškozující parametry Chování (vztahu) k Sobě a Ostatním. 

 

  • A. Nezdravá výživa >> Vaření, Smažení (mrtvá strava) / Nesprávné složení / Éčka.
     
  • B. Negativní myšlení >> Závist / Pýcha / Lhaní a Pomluva místo Radosti a Lásky.
     
  • C. Nedostatek pohybu >> Jízda autem místo chůze / Sezení místo procházky.
     
  • D. Povrchní vztahy >> Domněnky místo komunikace / Naučit se říkat co chceme.
     
  • E. Málo intimní lásky >> Rychlý sex místo výživně dlouhého hlazení a objímání.


Poznámka: Modré odkazy výše vedou do nabídky Knih pro zdraví >> Zdravá výživa / Pozitivní myšlení a Sex pro zdraví.

b) Chemikálie v potravinách

Vedle výše uvedených Příčin Nemocí pak zdraví zatěžují Chemikálie v potravinovém řetězci jako například Agrární postřiky (Pesticidy, Herbicidy), Antibiotika, Kortikoidy, Antikoncepční a Růstové hormony nebo Očkovací látky, jejichž příjem můžeme omezit konzumací Bio potravin a Pitím Destilované Vody místo kohoutkové. Elektrosmog nebo znečištěný vzduch můžeme eliminovat jen omezeně.
 

  • Agrární postřiky >> Pesticidy, Herbicidy (Roundup).
     
  • Umělá Léčiva >> Antibiotika, Kortikoidy, Cytostatika.
     
  • Umělé Hormony >> Antikoncepční, Růstové, Stresové.
     
  • Očkovací látky >> Vakcíny Chemické, Usmrcené, Živé.  



c) Nezdravá výživa

Vedle horkem degradovaných jídel (mrtvá strava) spočívá nezdravá výživa v konzumaci potravin, které člověk jíst nemá. Další zátěž organismu představují uměle vyrobené Konzervační látky, Zkrášlovací éčka, Chemie ve vodě, která se do potravin přidává a Umělé vitamíny.
 

  • Mrtvá strava >> Horkem degradovaná jídla (vaření, pečení, smažení).
     
  • Nesprávné složky >> Maso, Cukr, Pečivo, Mléko, Luštěniny, Těstoviny.
     
  • Konzervanty, éčka >> Ochucovadla, Vůně, Barviva, Pojiva, Leštidla.
     
  • Kohoutková voda >> Desinfekční činidla, Anorganické minerální látky.
     
  • Umělé vitamíny >> Syntetické látky vyrobené člověkem přírodu nenahradí.


ZÁVĚR >> Mrtvé potraviny, Umělé vitamíny, Konzervanty ani Éčka organismus nezná. Jsou to kyselé jedy, které tělo poškozují. Pro upevnění zdraví přejdeme na zdravou výživu, která dodá chybějící živiny >> odlehčí imunitní systém, který tělo vyčistí. Informace o tom CO a JAK  má člověk pro zdraví JÍST nabízí článek Zdravá výživa podle šimpanze

Zpět na obsah


2. Zákon minima pro zaopatření organismu & Nedostatek snižuje výkon

 

   
  Nedostatek jedné látky snižuje výkon  

 

Látkové potřeby

Nádoba z prken představuje látkové potřeby organismu živočicha (nebo rostliny), které získává výživou.

Výkonnost

Výška hladiny vody = výkonnost organismu. Tím rozumíme schopnost bezchybného růstu, obranyschopnost a vývoj.

Druhy látek

Různě barevná prkna nádoby znázorňují jednotlivé látky, které organismus ke svému fungování potřebuje.

Množstevní potřeby

Rozdílné šíře prken prezentují množstevní potřeby jednotlivých látek.

Nedostatek jedné

Nejkratší červené prkno vpředu (tudy uniká voda) představuje nedostatek jedné látky, což určuje výšku hladiny.

Nadbytek jedné

Nejdelší modré prkno vzadu znázorňuje nadbytek jedné látky. To však hladinu v nádobě nezvýší.

 

ZÁVĚR >> Hladina výkonnosti organismu je závislá na včasných dodávkách všech látek v potřebném množství. Jen tak lze rozvinout genetické disposice, udržet nebo obnovit zdraví. Pro kompletní zaopatření (pro udržení či obnovu zdraví) tak dbáme na pestrý jídelníček.

Zpět na obsah

3. V potravinách chybějí živiny & Šetří se na péči o půdu

Tlak na ceny potravin a krmiv, spolu se snahou konvenčních zemědělců o efektivitu, vedou k úsporám. Šetří se především na péči o půdu a na krmivech pro hospodářská zvířata. V potravinách (ovoce, zelenina, obilniny, maso, mléko, vejce) tak varovně stoupá nedostatek pro organismus nepostradatelných živin (vitamíny, minerály, stopové prvky).

 

   
  Přirozená výživa hospodářských zvířat je dnes téměř minulostí.  


Hlavní příčiny chybějících látek:
 

  • Chemizace půdy a rostlin >> hnojení, postřiky.
     
  • Genová manipulace rostlin >> pro větší výnosy.
     
  • Intenzivní vytěžování půdy >> jen se bere a nic nevrací.
     
  • Orání a holá půda >> živiny pak bere déšť a vítr.
     
  • Výživa hospodářských zvířat >> krmiva s umělými vitamíny, antibiotika, růstové hormony.
     
  • Ustájení zvířat a kuřat >> vdechování amoniaku z výkalů, absence výběhu.

 

ZÁVĚR >> V potravinách chybí mnohé živiny, zejména minerální látky. Proto je pro udržení nebo upevnění zdraví musíme dodávat formou přírodních doplňků stravy z dosud nezdevastovaných zdrojů.

Zpět na obsah

4. Přirozená strava je pouze syrová & Živé buňky potřebují živou potravu

 

   
  Živé buňky lidí potřebují živou potravu.  

 

Živé živému

Pak nám přijde logické, že živé buňky potřebují pro svou výživu živé potraviny >> maso, ovoce, zelenina a rostliny jsou také z buněk.

Jsou z buněk

Svaly, kosti, kůže, orgány a tkáně lidí vytvořila příroda z živých buněk. Ano, také my lidé jsme jen velké seskupení živých buněk.

Jedí, jak najdou

Všichni volně žijící živočichové jedí svou rostlinnou nebo masitou potravu tak jak ji najdou nebo uloví. Vlk maso a srnka trávu.

Jedí syrovou

Svou potravu jedí pouze syrovou (živá strava). Volně žijící zvířata nevaří, nepečou ani nesmaží. Proto nejsou nemocná.

Bioaktivní energie

Pouze syrová strava je nositelem bioaktivní (životní) energie, kterou organismus pro vitalitu a zdraví potřebuje.

Známá struktura

Syrová strava obsahuje látky a živiny v přirozené struktuře dané potraviny, které trávení zná. Proto s nimi umí pracovat.

Smrt horkem

Nevratnou degradací potravin (jejich buněk) je ohřev nad 42 °C. Horko při vaření a pečení ničí především enzymy a vitamíny.

 

ZÁVĚR >> Také my lidé jsme jen velké seskupení živých buněk, které potřebují živou (syrovou) potravu. Konzumace horkem degradovaných jídel (mrtvá strava) oslabuje zdraví s následkem nemoci.

Zpět na obsah

5. Úlohy orgánů látkové výměny & Játra mají krom detoxikace další funkce

Pro výživu je organismus lidí vybaven systémem látkové výměny, což zpravidla víme. Málo si však uvědomujeme, že každou přijatou látku (krmivo, doplněk stravy, lék) musí organismus procesem látkové výměny vstřebat, přeměnit (rozebrat na součástky), transportovat, a při nevyužití zase složit součástky v celek a vyloučit.
 

   
  Hlavní orgány látkové výměny.  

 

Hlavní orgány látkové výměny
 

  • Červený kruh a šipky představují krevní řečiště.
     
  • Buňky, z kterých se tělo skládá, jsou příjemci výživy.
     
  • Střeva – trávení potravy a předávání živin do krve.
     
  • Krev – transport živin a vitálních látek k buňkám.
     
  • Játra – detoxikace, přestavba živin, tvorba hormonů.
     
  • Ledviny - filtrace krve a vylučování odpadů z těla.

 

ZÁVĚR >> Látkově přeměnit horkem zničená jídla (mrtvá strava), stejně tak jako nepřírodní látky (umělé vitamíny, éčka) stojí více energie a času. Proto při výběru potravin volíme syrové a čistě přírodní produkty.

Zpět na obsah

6. Zvýšený příjem nepřírodních látek & Přetížená játra omezují další funkce

Játra jsou významným orgánem látkové výměny, který má více životně důležitých funkcí. Mezi hlavní patří detoxikace, přestavba živin a tvorba hormonů.
 

   
  Detoxikací přetížená játra omezují své další životně důležité funkce.  

 

Přednost má detoxikace

Při zvýšeném příjmu nepřírodních látek (MRTVÁ STRAVA, UMĚLÉ VITAMÍNY, ANTIBIOTIKA) pak játra zmenšují kapacitu ostatních funkcí ve prospěch detoxikace, protože tělu hrozí otrava.

Omezí se ostatní funkce

Následkem je omezení látkové přestavby živin, což se projevuje jejich nedostatkem a nedostatečná tvorba hormonů, což vede k poruchám slinivky, štítné žlázy nebo reprodukce.

Musí být přestavěny

Barevné kapky pod játry představují, že přijaté látky musí být před další cestou k buňkám přestavěny (rozebrány na součástky).

Trvá to dlouho

Přestavba živin (syntéza) stojí čas a energii, které však játra při přetížení nemá (rozebrat umělé látky trvá mnohem déle než přírodní).

Nedostatek živin

Méně kapek v pravém obrázku značí omezení přestavby živin s následky nedostatku.

Přetékání trychtýře

Pravá část obrázku zobrazuje příliš velký nápor mrtvé stravy a nepřírodních látek, pro které už játra nemají kapacitu. Dochází k přetékání.

Nouzové uložení

Nezpracované (přeteklé) látky jsou pak bez dalšího zpracování nouzově odkládány do organismu, kde vznikají černé skládky.

 

ZÁVĚR >> Játra mají kromě detoxikace další životně důležité funkce. Přetížení jater znamená omezení dalších činností s následkem zdravotních problémů.

Zpět na obsah

7. Zlenivění a zanesení střev & Vařená jídla nemají strukturu ani vlákninu

 

   
  Živinám neprostupný hnilobný a kvasící nános z vařené stravy.  

 

Zbytnělá vláknina

Horkem degradovaná vařená jídla už nemají strukturu syrové potraviny a denaturací je zbytnělá (ztvrdlá) také vláknina, která střevo čistí.

Natrávená potrava

Střevo pak tuto jemnou kaši (konzistence jako kal) identifikuje jako již natrávenou potravu.

Zlenivění střeva

Natrávenou kaši nemá střevo potřebu trávit a jeho peristaltika (pohyby střevních klků) zleniví.

Střevo se nečistí

Natrávenou potravou ve zlenivělém střevu pak není dostatečně pohybováno, což je potřebné pro očistu střev.

Tvoří se nános

V záhybech střeva se z ulpěného jídla časem vytvoří kvasící a lepivý hnilobný nános

Méně živin

Nános ve střevě zmenšuje resorpční plochu střeva a tím omezuje vstřebávání živin.

 

ZÁVĚR >> Tepelné zpracování jídel ničí strukturu potravin a vlákninu, která střevo čistí. Následkem je zlenivění a zanesení střev.

Zpět na obsah

8. Množí se škodlivé bakterie & Plíživá smrt přichází ze střeva

 

   
  Množící se škodlivé bakterie vytlačují bakterie dobré.  

 

Živná půda

Hnilobný nános ve střevě je živnou půdou pro Škodlivé bakterie a plísně, které se zde množí.

Ubírají živiny

Škodlivé bakterie a plísně vytlačují dobré bakterie a pro svoji výživu ubírají organismu živiny.

Otrava toxiny

Z vylučování odpadů škodlivých bakterií a plísní vznikají toxické látky, které pronikají do organismu a jsou dalším zdrojem otravy.

Oslabení imunity

Nánosem zanesené střevo, kde sídlí 80 % imunity významně brzdí prostup živin, což zhoršuje trávení a oslabuje imunitu.

 

ZÁVĚR >> Množení škodlivých bakterií představuje pro organismus plíživou smrt >> následkem je otrava toxiny a oslabení imunity (hlavní příčina takzvaných alergií).

Zpět na obsah

9. Kožní problémy jsou následek detoxikace kůží & Tělo je jako přetékající popelnice
 

   
  Tělo je jako přetékající popelnice.  

 

Odpady se ukládají

Po překročení detoxikační kapacity jater jsou nezpracované odpadní látky a jedy nouzově ukládány do celého těla (orgány, svaly, kosti, tkáně). Také do kloubů (artróza), do mozku (chování) a také do očí (horší zrak).

Přetékající popelnice

Přetížený organismus je po překročení svých skladovacích kapacit v černých skládkách jako přetékající popelnice. Tělo je v ohrožení života hrozí mu otrava.

Otevře nouzové ventily

K odvrácení smrti otravou otevře tělo nouzové ventily a do detoxikace zapojí také jiné orgány (střevo, plíce, uši), ale především svůj největší vnější orgán, kterým je kůže.

Narušení práce

Protože k detoxikaci tyto orgány primárně určeny nejsou, narušuje to jejich vlastní práci (fyziologické funkce).

Kožní problémy

Narušení se projevuje u střeva průjmy, u plic kašlem, u uší nadprodukcí ušního mazu (zánět uší). U kůže pak kožními problémy (ekzémy, vyrážky, lupy, svědění).

 

ZÁVĚR >> Odpady se v těle nejprve ukládají a kromě obezity zhoršují funkce všech orgánů (také klouby, zrak i chování). Tělo je jako přetékající popelnice, což způsobuje potíže (zejména kožní problémy a zánět uší).

Zpět na obsah

10. Pomoc při rozhodování & Návrat k přírodě je cesta správným směrem

Mnozí už víme, že léky, antibiotika, kortikoidy nebo diety stále častěji naráží na hranice svých možností. Proto si uvědomujeme, že přispět k upevnění zdraví lze pouze návratem k přírozené syrové stravě bez chemie a bez umělých vitamínů.
 

Rozhodování >> návrat k přírodě nebo cesta k lékaři.

ZÁVĚR >> Cílem tohoto článku je přispět k pochopení příčin nemocí a pomoci tak lidem při rozhodování, jak zdravotní potíže řešit. Možná nadešel čas připomenout si starou lidovou moudrost „Lékař léčí, příroda uzdravuje“.

Zpět na obsah

11. Pomohl Vám článek & Chcete nás podpořit?

Pokud informace v tomto článku přispěli k nastartování změn vedoucích k upevnění zdraví, pak se splnil záměr našeho poslání, kterým je šíření informací o přirozeném zdraví. Chcete-li naše aktivity podpořit, řekněte o článku lidem, které toto téma zajímá. Zde je adresa článku https://www.baron.cz/priciny-nemoci/

 

Dopřejte si doplněk stravy z fermentovaného ovoce a zažijte prasílu přírody

Autor článku >> Jaroslav Langer >> Zakladatel přírodní lékárny Baron.cz. Zveřejněno: 29. 1. 2020. Korektura 13. 4. 2020.

 

Zdraví upevňuje Láska, Smích, Živá strava a Pohyb