Nemoc je projev Přetížení a Nedostatku >> Příčinou je vařená strava + Závist místo Lásky.
Vítejte v článku přírodní lékárny „Příčiny nemocí“. Z pohledu přirozeného zdraví definujeme nemoc jako projev Přetížení organismu (kyselé odpady) a Nedostatku (chybějící živiny). Vedle negativního myšlení (Závist místo Lásky) jsou hlavní příčinou nemocí Vařením znehodnocená jídla a nevhodné potraviny, které ve střevě tvoří nános kyselých odpadů. Tento hnijící nános, který je živnou půdou pro Viry, Bakterie a Plísně, svoji toxicitou poškozuje organismus s následkem nemoci. Související článek >> Zdravá výživa podle šimpanze / Zdroj >> Knihy o zdraví.
Přejeme získání přínosných informací vedoucích k upevnění zdraví.
Obsah článku
- Příčiny civilizačních nemocí
- Zákon minima pro zaopatření organismu
- V potravinách chybějí živiny
- Přirozená strava je pouze syrová
- Úlohy orgánů látkové výměny
- Zvýšený příjem nepřírodních látek
- Zlenivění a zanesení střev
- Množí se škodlivé bakterie
- Kožní problémy - následek detoxikace kůží
- Pomoc při rozhodování
- Pomohl Vám článek
1. Příčiny nemocí & Co organismus přetěžuje
a) Nesprávná životospráva
Pro upevnění zdraví je potřeba Zlepšit Životosprávu a začít o sebe pečovat >> MÍT se RÁD. Láska k sobě začíná hledáním informací co pro své tělo a mysl mohu udělat, abych se Cítil Lépe. Faktory níže představují hlavní příčiny přetěžování a nedostatku s následky Ubývání Životní Energie, které se projevují Zdravotními problémy a později Nemocí. Největší zátěž představuje Nezdravá výživa / Negativní myšlení a další, níže popsané sebepoškozující parametry Chování (vztahu) k Sobě a Ostatním.
- Nezdravá výživa >> Vaření, Smažení (mrtvá strava) / Nesprávné složení / Éčka.
- Negativní myšlení >> Závist / Pýcha / Lhaní a Pomluva místo Radosti a Lásky.
- Nedostatek pohybu >> Jízda autem místo chůze / Sezení místo procházky.
- Povrchní vztahy >> Domněnky místo komunikace / Naučit se říkat co chceme.
- Málo intimní lásky >> Rychlý sex místo výživně dlouhého hlazení a objímání.
Poznámka: Zelené odkazy výše vedou do nabídky Knih pro zdraví >> Zdravá výživa / Pozitivní myšlení a Sex pro zdraví.
b) Chemikálie v potravinách
Vedle výše uvedených Příčin Nemocí pak zdraví zatěžují Chemikálie v potravinovém řetězci jako například Agrární postřiky (Pesticidy, Herbicidy), Antibiotika, Kortikoidy, Antikoncepční a Růstové hormony nebo Očkovací látky, jejichž příjem můžeme omezit konzumací Bio potravin a Pitím Destilované Vody místo kohoutkové. Elektrosmog nebo znečištěný vzduch můžeme eliminovat jen omezeně.
- Agrární postřiky >> Pesticidy, Herbicidy (Roundup).
- Umělá Léčiva >> Antibiotika, Kortikoidy, Cytostatika.
- Umělé Hormony >> Antikoncepční, Růstové, Stresové.
- Očkovací látky >> Vakcíny Chemické, Usmrcené, Živé.
c) Nezdravá výživa
Vedle horkem degradovaných jídel (mrtvá strava) spočívá nezdravá výživa v konzumaci potravin, které člověk jíst nemá. Další zátěž organismu představují uměle vyrobené Konzervační látky, Zkrášlovací éčka, Chemie ve vodě, která se do potravin přidává a Umělé vitamíny.
- Mrtvá strava >> Horkem degradovaná jídla (vaření, pečení, smažení).
- Nesprávné složky >> Maso, Cukr, Pečivo, Mléko, Luštěniny, Těstoviny.
- Konzervanty, éčka >> Ochucovadla, Vůně, Barviva, Pojiva, Leštidla.
- Kohoutková voda >> Desinfekční činidla, Anorganické minerální látky.
- Umělé vitamíny >> Syntetické látky vyrobené člověkem přírodu nenahradí.
ZÁVĚR >> Mrtvé potraviny, Umělé vitamíny, Konzervanty ani Éčka organismus nezná. Jsou to kyselé jedy, které tělo poškozují. Pro upevnění zdraví přejdeme na zdravou výživu, která dodá chybějící živiny >> odlehčí imunitní systém, který tělo vyčistí. Informace o tom CO a JAK má člověk pro zdraví JÍST nabízí článek Zdravá výživa podle šimpanze.
2. Zákon minima pro zaopatření organismu & Nedostatek snižuje výkon
Nedostatek jedné látky snižuje výkon
Látkové potřeby
Nádoba z prken představuje látkové potřeby organismu živočicha (nebo rostliny), které získává výživou.
Výkonnost
Výška hladiny vody = výkonnost organismu. Tím rozumíme schopnost bezchybného růstu, obranyschopnost a vývoj.
Druhy látek
Různě barevná prkna nádoby znázorňují jednotlivé látky, které organismus ke svému fungování potřebuje.
Množstevní potřeby
Rozdílné šíře prken prezentují množstevní potřeby jednotlivých látek.
Nedostatek jedné
Nejkratší červené prkno vpředu (tudy uniká voda) představuje nedostatek jedné látky, což určuje výšku hladiny.
Nadbytek jedné
Nejdelší modré prkno vzadu znázorňuje nadbytek jedné látky. To však hladinu v nádobě nezvýší.
ZÁVĚR >> Hladina výkonnosti organismu je závislá na včasných dodávkách všech látek v potřebném množství. Jen tak lze rozvinout genetické dispozice, udržet nebo obnovit zdraví. Pro kompletní zaopatření (pro udržení či obnovu zdraví) tak dbáme na pestrý jídelníček.
3. V potravinách chybějí živiny & Šetří se na péči o půdu
Tlak na ceny potravin a krmiv, spolu se snahou konvenčních zemědělců o efektivitu, vedou k úsporám. Šetří se především na péči o půdu a na krmivech pro hospodářská zvířata. V potravinách (ovoce, zelenina, obilniny, maso, mléko, vejce) tak varovně stoupá nedostatek pro organismus nepostradatelných živin (vitamíny, minerály, stopové prvky).
Přirozená výživa hospodářských zvířat je dnes téměř minulostí.
Hlavní příčiny chybějících látek:
- Chemizace půdy a rostlin >> hnojení, postřiky.
- Genová manipulace rostlin >> pro větší výnosy.
- Intenzivní vytěžování půdy >> jen se bere a nic nevrací.
- Orání a holá půda >> živiny pak bere déšť a vítr.
- Výživa hospodářských zvířat >> krmiva s umělými vitamíny, antibiotika, růstové hormony.
- Ustájení zvířat a kuřat >> vdechování amoniaku z výkalů, absence výběhu.
ZÁVĚR >> V potravinách chybí mnohé živiny, zejména minerální látky. Proto je pro udržení nebo upevnění zdraví musíme dodávat formou přírodních doplňků stravy z dosud nezdevastovaných zdrojů.
4. Přirozená strava je pouze syrová & Živé buňky potřebují živou potravu
Živé buňky lidí potřebují živou potravu.
Živé živému
Pak nám přijde logické, že živé buňky potřebují pro svou výživu živé potraviny >> maso, ovoce, zelenina a rostliny jsou také z buněk.
Jsou z buněk
Svaly, kosti, kůže, orgány a tkáně lidí vytvořila příroda z živých buněk. Ano, také my lidé jsme jen velké seskupení živých buněk.
Jedí, jak najdou
Všichni volně žijící živočichové jedí svou rostlinnou nebo masitou potravu tak jak ji najdou nebo uloví. Vlk maso a srnka trávu.
Jedí syrovou
Svou potravu jedí pouze syrovou (živá strava). Volně žijící zvířata nevaří, nepečou ani nesmaží. Proto nejsou nemocná.
Bioaktivní energie
Pouze syrová strava je nositelem bioaktivní (životní) energie, kterou organismus pro vitalitu a zdraví potřebuje.
Známá struktura
Syrová strava obsahuje látky a živiny v přirozené struktuře dané potraviny, které trávení zná. Proto s nimi umí pracovat.
Smrt horkem
Nevratnou degradací potravin (jejich buněk) je ohřev nad 42 °C. Horko při vaření a pečení ničí především enzymy a vitamíny.
ZÁVĚR >> Také my lidé jsme jen velké seskupení živých buněk, které potřebují živou (syrovou) potravu. Konzumace horkem degradovaných jídel (mrtvá strava) oslabuje zdraví s následkem nemoci.
5. Úlohy orgánů látkové výměny & Játra mají krom detoxikace další funkce
Pro výživu je organismus lidí vybaven systémem látkové výměny, což zpravidla víme. Málo si však uvědomujeme, že každou přijatou látku (krmivo, doplněk stravy, lék) musí organismus procesem látkové výměny vstřebat, přeměnit (rozebrat na součástky), transportovat, a při nevyužití zase složit součástky v celek a vyloučit.
Hlavní orgány látkové výměny.
Hlavní orgány látkové výměny
Červený kruh a šipky představují krevní řečiště.
- Buňky, z kterých se tělo skládá, jsou příjemci výživy.
- Střeva – trávení potravy a předávání živin do krve.
- Krev – transport živin a vitálních látek k buňkám.
- Játra – detoxikace, přestavba živin, tvorba hormonů.
- Ledviny - filtrace krve a vylučování odpadů z těla.
ZÁVĚR >> Látkově přeměnit horkem zničená jídla (mrtvá strava), stejně tak jako nepřírodní látky (umělé vitamíny, éčka) stojí více energie a času. Proto při výběru potravin volíme syrové a čistě přírodní produkty.
6. Zvýšený příjem nepřírodních látek & Přetížená játra omezují další funkce
Játra jsou významným orgánem látkové výměny, který má více životně důležitých funkcí. Mezi hlavní patří detoxikace, přestavba živin a tvorba hormonů.
Detoxikací přetížená játra omezují své další životně důležité funkce.
Přednost má detoxikace
Při zvýšeném příjmu nepřírodních látek (MRTVÁ STRAVA, UMĚLÉ VITAMÍNY, ANTIBIOTIKA) pak játra zmenšují kapacitu ostatních funkcí ve prospěch detoxikace, protože tělu hrozí otrava.
Omezí se ostatní funkce
Následkem je omezení látkové přestavby živin, což se projevuje jejich nedostatkem a nedostatečná tvorba hormonů, což vede k poruchám slinivky, štítné žlázy nebo reprodukce.
Musí být přestavěny
Barevné kapky pod játry představují, že přijaté látky musí být před další cestou k buňkám přestavěny (rozebrány na součástky).
Trvá to dlouho
Přestavba živin (syntéza) stojí čas a energii, které však játra při přetížení nemá (rozebrat umělé látky trvá mnohem déle než přírodní).
Nedostatek živin
Méně kapek v pravém obrázku značí omezení přestavby živin s následky nedostatku.
Přetékání trychtýře
Pravá část obrázku zobrazuje příliš velký nápor mrtvé stravy a nepřírodních látek, pro které už játra nemají kapacitu. Dochází k přetékání.
Nouzové uložení
Nezpracované (přeteklé) látky jsou pak bez dalšího zpracování nouzově odkládány do organismu, kde vznikají černé skládky.
ZÁVĚR >> Játra mají kromě detoxikace další životně důležité funkce. Přetížení jater znamená omezení dalších činností s následkem zdravotních problémů.
7. Zlenivění a zanesení střev & Vařená jídla nemají strukturu ani vlákninu
Živinám neprostupný hnilobný a kvasící nános z vařené stravy.
Zbytnělá vláknina
Horkem degradovaná vařená jídla už nemají strukturu syrové potraviny a denaturací je zbytnělá (ztvrdlá) také vláknina, která střevo čistí.
Natrávená potrava
Střevo pak tuto jemnou kaši (konzistence jako kal) identifikuje jako již natrávenou potravu.
Zlenivění střeva
Natrávenou kaši nemá střevo potřebu trávit a jeho peristaltika (pohyby střevních klků) zleniví.
Střevo se nečistí
Natrávenou potravou ve zlenivělém střevu pak není dostatečně pohybováno, což je potřebné pro očistu střev.
Tvoří se nános
V záhybech střeva se z ulpěného jídla časem vytvoří kvasící a lepivý hnilobný nános
Méně živin
Nános ve střevě zmenšuje resorpční plochu střeva a tím omezuje vstřebávání živin.
ZÁVĚR >> Tepelné zpracování jídel ničí strukturu potravin a vlákninu, která střevo čistí. Následkem je zlenivění a zanesení střev.
8. Množí se škodlivé bakterie & Plíživá smrt přichází ze střeva
Množící se škodlivé bakterie vytlačují bakterie dobré.
Živná půda
Hnilobný nános ve střevě je živnou půdou pro Škodlivé bakterie a plísně, které se zde množí.
Ubírají živiny
Škodlivé bakterie a plísně vytlačují dobré bakterie a pro svoji výživu ubírají organismu živiny.
Otrava toxiny
Z vylučování odpadů škodlivých bakterií a plísní vznikají toxické látky, které pronikají do organismu a jsou dalším zdrojem otravy.
Oslabení imunity
Nánosem zanesené střevo, kde sídlí 80 % imunity významně brzdí prostup živin, což zhoršuje trávení a oslabuje imunitu.
ZÁVĚR >> Množení škodlivých bakterií představuje pro organismus plíživou smrt >> následkem je otrava toxiny a oslabení imunity (hlavní příčina takzvaných alergií).
9. Kožní problémy jsou následek detoxikace kůží & Tělo je jako přetékající popelnice
Tělo je jako přetékající popelnice.
Odpady se ukládají
Po překročení detoxikační kapacity jater jsou nezpracované odpadní látky a jedy nouzově ukládány do celého těla (orgány, svaly, kosti, tkáně). Také do kloubů (artróza), do mozku (chování) a také do očí (horší zrak).
Přetékající popelnice
Přetížený organismus je po překročení svých skladovacích kapacit v černých skládkách jako přetékající popelnice. Tělo je v ohrožení života hrozí mu otrava.
Otevře nouzové ventily
K odvrácení smrti otravou otevře tělo nouzové ventily a do detoxikace zapojí také jiné orgány (střevo, plíce, uši), ale především svůj největší vnější orgán, kterým je kůže.
Narušení práce
Protože k detoxikaci tyto orgány primárně určeny nejsou, narušuje to jejich vlastní práci (fyziologické funkce).
Kožní problémy
Narušení se projevuje u střeva průjmy, u plic kašlem, u uší nadprodukcí ušního mazu (zánět uší). U kůže pak kožními problémy (ekzémy, vyrážky, lupy, svědění).
ZÁVĚR >> Odpady se v těle nejprve ukládají a kromě obezity zhoršují funkce všech orgánů (také klouby, zrak i chování). Tělo je jako přetékající popelnice, což způsobuje potíže (zejména kožní problémy a zánět uší).
10. Pomoc při rozhodování & Návrat k přírodě je cesta správným směrem
Mnozí už víme, že léky, antibiotika, kortikoidy nebo diety stále častěji naráží na hranice svých možností. Proto si uvědomujeme, že přispět k upevnění zdraví lze pouze návratem k přírozené syrové stravě bez chemie a bez umělých vitamínů.
Rozhodování >> návrat k přírodě nebo cesta k lékaři.
ZÁVĚR >> Cílem tohoto článku je přispět k pochopení příčin nemocí a pomoci tak lidem při rozhodování, jak zdravotní potíže řešit. Možná nadešel čas připomenout si starou lidovou moudrost „Lékař léčí, příroda uzdravuje“.
11. Pomohl Vám článek & Chcete nás podpořit?
Pokud informace v tomto článku přispěli k nastartování změn vedoucích k upevnění zdraví, pak se splnil záměr našeho poslání, kterým je šíření informací o přirozeném zdraví. Chcete-li naše aktivity podpořit, řekněte o článku lidem, které toto téma zajímá. Zde je adresa článku https://www.baron.cz/clanky-o-zdravi-lidi/priciny-nemoci/.
Dopřejte si doplněk stravy z fermentovaného ovoce a zažijte prasílu přírody
Autor článku >> Jaroslav Langer >> Zakladatel přírodní lékárny Baron.cz. Zveřejněno: 29. 1. 2020. Korektura 13. 4. 2020.
"Zdraví upevňuje Láska, Smích, Živá strava a Pohyb"